Tornen els casals d’estiu!

casals estiu menorca sa xaranga

Sa Xaranga sempre hem estat defensores del valor de les activitats de lleure educatiu. Però després dels 2 mesos en que els fiets no van poder sortir al carrer i van veure la seva vida “confinada” a casa, aquest any més que mai, era imprescindible oferir unes activitats de lleure amb garanties educatives i sanitàries.

Per aquest motiu, des del primer moment (fins i tot abans de saber si es podrien fer activitats a l’estiu), l’equip de Sa Xaranga va reflexionar i planificar com haurien de ser els casals d’estiu.

Vam plantejar casals que facilitessin la reconnexió amb l’espai públic, el contacte amb la natura i sobretot, el retrobament amb els amics! Partint d’aquesta base, vam redactar protocols de seguretat que incloïen noves rutines d’higiene, que posteriorment vam adequar a la normativa aprovada pel Govern de les Illes Balears.

Però sobretot, vam planificar activitats d’enfortiment dels vincles socials, de gestió emocional per tota la situació viscuda i d’aprenentatges a través de la descoberta. I tot això ho hem desenvolupat als casals d’estiu del Museu de Menorca, de l’AMPA del CEIP Francesc d’Albranca des Migjorn i l’escola d’estiu de Mercadal.

Més de 120 fiets i fietes han gaudit d’un estiu segur i enriquit, gràcies a la professionalitat dels nostres monitors i monitores i de la confiança de les famílies.

casals estiu menorca sa xaranga